آموزش نورپردازی و روشنایی در رستوران
10 روش اصلی برای نورپردازی رستورانها برای داشتن زیباترین رستوران :
1- نورپردازی رستوران در همان زمان افتتاح یعنی زمانی که محیط داخلی را انجام میدهیم، باید نهایی کنیم.
به عنوان مثل میتوانیم بالا هر میز با استفاده از یک چراغ آویز به زیبایی میز بیافزاییم.
2- نور اصلی فضا باعث میشود که میحط رستوران بزرگ و سقف آن بلندتر به نظر برسد،
پس از روشنایی محیطی نوبت به روشنایی موضعی میباشد.
که باید به خوبی انجام شود و در پایان نوبت نوبت به روشنایی تاکیدی است که
به منظور جلب نظر مشتری به سمت خاصی از رستوران مانند قسمتی از رستوران که منقش شده و یا با آکاواریم تزئین شده
3- در مرحله بعد نورپردازی رستوران که برای هدایت و راهنمایی مشتریان استفاده میشود.
باید به گونه ای انجام شود، که مشتری با یک نگاه متوجه قرار گرفتن وسایل پذیرایی شود و
تمرکز آن به وسیله ایجاد کنتراست بین روشنایی محیطی و موضعی و تاکیدی است.
4- نورپردازی هر رستوران سبک و محیط خاص خود را در بردارد و اگر برای رستوران دیگری طراحی شود، درست نمیباشد.
به عنوان مثال : روشنایی و نورپردازی هر رستوران سه نکته کلیدی فضای رستوران ، استایل و هدف که باید به آن توجه داشته باشیم.
نورپردازی آنها با استفاده از لامپهای آویز، چراغهای ال ای دی (LED) یا رومیزی بکار برده میشود.
5- مردم اغلب در رستورانها حال و هوای مناسب آن را با میزان نورپردازی و روشنایی میسنجند،
و به دنبال مکانی گرم و صمیمی هستند. معمولا دمای آن 3000 کلوین است،
نصب دیمر به عنوان کنترل کننده شدت روشنایی میتواند تاثیر بسزایی در نورپردازی محیط رستوران داشته باشد.
6- برای روحیه مشتریان در رستوران میتوانید از نورهای رنگی استفاده کنید اما کمتر کسی دوست دارد،
فضای دنج و صمیمی خود را با نورهای رنگارنگ شلوغ عوض کند، بدین سبب باید در نورپردازی با نورهای رنگی دقت لازم را به عمل آورید.
7- باید مطمئن شوید که نور استفاده میکنید همان رنگی است که شاخص نمود رنگ یا CRI است
و نوری که یک چراغ تولید میکند میزان آن به نورطبیعی خورشید نزدیک است.
حداقل CRI توصیه شده برای رستوران 90 است.
8- نورپردازی رستوران باید به گونه ای باشد تا از تابش نور مستقیم نور به چشم مشتریان و همچنین از ایجاد خیرگی جلوگیری کند
و حواسشان به بازتاب نور توسط اشیا براق یا غیره نباشد و مشتری بتواند براحتی با مطالعه منو غذای مورد نظر خود را سفارش دهد.
در این قسمت از رستوران معمولا از لوسترهای آویزان استفاده میکنند.
9- در بعضی از موارد مدل لامپها ماندگار و در بعضی از موارد دیگر تغییر میباید.
برای تزئین فضای داخلی رستوران از چراغهای ال ای دی «LED» به دلیل عمر طولانی و
مصرف پایین در انرژی برق و کیفیت نور بالا با استقبال خوبی از مردم مواجه شده است.
10- در پایان یک نورپردازی خوب در رستوران، در نهایت کارایی و کیفیت زیبایی و طراحی خوبی را هم در بر خواهد داشت.
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان روشنایی پیک نور تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: